VÁROS

TURIZMUS


A 2017-es esztendő díjazott sportolói

A 2017-es év díjazott sportolói:

Junior kvadratlon-váltó
Képviselői: Miriama Szászová, Markó Ujváry és Bibiána Grolmusová
A világbajnokságon sprint quadratlonban világbajnoki címet szereztek juniorváltó kategóriában. A 750 méteres úszó távot Miriama Szászová teljesítette, a következő 4 km-es szakaszt kajakban Ujvári Marko, majd az utolsó 5 km-es szakaszon Bibiána Grolmusová futott, így vezették a komáromi váltót az első helyre.
Schiller Bence
Sikeres fiatal sportoló, aki városunkat a kempó-versenyeken képviseli. Számos nemzetközi versenyen vett részt, ahol első, második és harmadik helyeket szerzett meg. Legnagyobb eredményei a portugáliai világbajnokságon elért díjai.
Edzője: Szayka Róbert.
Michal Szabó
A Quadrathlone és Spartanrace versenyeken képvisel bennünket. Már elsős alapiskolásként indult úszóversenyeken. Később több évig versenyzett kajakosként a Kajak-Kenu Klub tagjaként, ahol fantasztikus helyezéseket ért el Szlovák bajnokságokon. Jelenleg a Szlovák Műszaki Egyetemen tanul, és aktív tagja a Főiskolai Úszó Ligának, mellette pedig Spartanrace versenyeken indul, ahol 2017-ben megszerezte az összes akadály teljesítéséért járó komplex Trifekta érmet. Ugyanilyen büszkék vagyunk a világbajnokságon szerzett bronzérmére Quadratlonban.
Ujvári Marko
Marko a szlovák junior kajakválogatott tagja. 9 éves kora óta foglalkozik a sporttal. Említsük meg Marko édesanyját, aki megismertette őt ezzel a sporttal és évekig az edzője volt. Márk sokoldalú sportoló, amelyet atlétikai eredményei is bizonyítanak a 2017-es szlovák bajnokságról, ahol ezüstérmet szerzett mezei futásban, valamint szerzett 2 aranyérmet a hagyományos Komárno-Komárom városi futóversenyeken 2016-ban és 2017-ben. Fantasztikus eredményeket szerzett szlovák bajnokságokon.
Koňečná Anita
A Komáromi Kajak-Kenu Klub fiatal kajakosa, aki számos hazai versenyen képviselt bennünket, Szlovákia képviseletében részt vett az Európai kajak-maratonon, s kiemelkedő sikereket ért el. A szlovák bajnokságon ezüstérmet szerzett, hosszú és rövid távon. A szlovák bajnokságban maratoni kategóriában aranyérmes. Mindezt edzője Ladislav Polhammer vezetése alatt.
Monika Sedláková, a vízipóló csapat tagja
Mónika 8 éve vízilabdázik. Vízilabdás karrierje során többször is szlovákiai bajnoki címet szerzett. Részt vett számos nemzetközi vízilabda tornán. Fiatal kora ellenére az egész szezon alatt 3 különböző kategóriában is versenyzett: kadét, junior és női korosztályokban. Legnagyobb sikerei közé tartozik, hogy képviselte Szlovákiát a junior Európa-bajnokságon Novi Solban, amelyet 2017 augusztusában rendeztek.
Koczkás Dávid – Komáromi Kajak-Kenu Klub
Dávid fiatal, ügyes sportoló, a kajak-kenu klub képviselője, ahol édesapjával, Olivérrel edz és fejlődik. Képviselt bennünket Európa-bajnokságon, Világbajnokságon és az olimpiai reménységek versenyén. Legnagyobb sikereit a szlovák bajnokságon és az olimpiai reménységek versenyein érte el, ahol az első helyeket szerezte meg.
Poláková Alexandra
Andrea a komáromi TJ POKROK - asztalitenisz klub tagja. Szlovákia 20 legjobb fiatalja között van. Részt vesz kerületi versenyeken, indult a szlovák kupán és rendszeresen játszik kerületi bajnokságokon is a felnőttek között.
Lakatos Imre
Imre alapiskolás tanuló, és már most óriási eredményeket könyvelhet el. Tehetséges, szorgalmas, barátságos, a közösségben elsősorban könnyedségéért kedvelik. Hála felelősségteljes hozzáállásának és kitartó munkájának egy reményteli birkózóvá érett, amelynek eredménye számos előkelő hely hazai és nemzetközi ifjúsági birkózó tornákon, közük több első hellyel is büszkélkedhet. 2017-ben elnyerte a szuverén szlovák bajnoki címet görög római stílusban.
Miriama Szászová
2017-ben 14 hazai és külföldi úszóversenyen vett részt. Az elmúlt évben összesen 79 érmet szerzett. A legfiatalabb diákok szlovák bajnokságán 10 bajnoki címet is szerzett. Megdöntötte a 10 éves úszólányok történelmi rekordjait 18 versenyszámban, és ő volt az első 10 éves úszólány, aki az 50 méteres szabadúszást 30 másodperc alatt úszta le, a 400 méteres szabadúszást pedig 5 percen belül. Dobogós helyezéseket ért el a legjobb magyar úszók között, mellette pedig 3 versenyszámban is a legjobb időt úszta a kategóriájában.
Selye János Gimnázium röplabdásai
A Selye János Gimnázium röplabdásai óriási sikert értek el, hiszen 2017-ben a szlovákiai középiskolák bajnokságán a 3. helyezést érték el. A csapat edzője Hengerics Péter.
Százvai Ádám, Jenei Máté, Balogh Kristóf, Fiala Tamás, Dobroczki Tamás, Vörös Csanád, Gyurenka Ádám, Gyurkovics Bence, Halász Viktor, Jánosdeák Márk, Sánta János és Králik Máté.
A komáromi Spartacus Birkózó Klub
A klub ifi csapata előkészítősökből, fiatalabb és idősebb diákokból tevődik össze, akik egész évben sikerrel szerepelnek bajnoki versenyeken és neves külföldi tornákon is. A 2017-es évben a diákok összesen 27 tornán vettek részt és 3 nemzetközi összpontosításon. Szlovák bajnokságon ezüstérmet szereztek.
CSIZMADIA Levente, MÉHES  Szabolcs, ĎUMBIER Pál, CINGEL Anthony, ĎUMBIER Dániel, ĎUMBIER Ármin, LAKATOŠ Imrich, ONDRÓ Erik, VELSICZ Richard Kornél, DOLNÍK Kristián, KONYÁRI Daniel, NAGY Kevin. Edzőjük: CSÓKA Krisztián.
Komáromi Kajak-kenu Klub ifi-csapata
A 2017-es évben kiváló eredményeket értek el hazai és nemzetközi versenyeken is.
– hozzájárultak a klub győzelméhez a Szlovák kupában és a Szlovák bajnokságon
A 11 éves korosztálytól a juniorokig a következő eredményeket érték el a versenyzők: 44 alkalommal 1. helyezést, 36 alkalommal 2. helyezést, 20 alkalommal 3. helyezést
– az 59. Komáromi Nagydíjon az 1. helyet érték el és elnyerték az ifjúsági kupát
– a klub 15 és 17 éves versenyzői sikerrel képviselték Szlovákiát az olimpiai reménységek versenyén Račicén.
A KFC U13 csapata lett a 2016/2017-es évben a 2. liga bajnokcsapata, Hajdók István edző vezetése alatt.
Nikoletta Perinová
Az amerikai egyesült államokbeli Hawaii-verseny abszolút győztese, és szintén Amerikában, Ohioban is 1. helyezést ért el egy rangos versenyen. Egy újabb versenyre készül, amelyet első alkalommal rendeznek meg Európában, Írországban, április 18-án. Szorítunk majd érte.
Rajtár Deák Márta
Már 10 éve szenteli magát a fitnesznek, kitartóan és fegyelmezetten dolgozik, kiemelkedő szakmai hozzáértéssel. A világbajnokságon 3 első helyezést ért el, nemzetközi versenyen pedig 2 második helyezést ért el. A szlovák bajnokságban több kategóriában is az első helyen áll.
Ifjabb Miroslav Bazinský - Kormorán Klub
Miroslav 1995-ben kezdett versenyezni gyorsulási motorcsónakokon. Minden évben az elsők között végez éppúgy a hazai, mint a nemzetközi versenyeken. Miroslav világbajnok, 4-szeres világbajnoki 2. helyezett, kétszeres Európa-bajnok, 4-szeres Európa-bajnoki 2. helyezett, 5-szörös szlovákiai bajnok.
Tomáš LatinoVuThanh - Capoera
Tamás a Capoeira brazil harcművészet fő edzője, amellyel 2002 óta foglalkozik. Ez idő alatt több klubot is létrehozott Szlovákiában és Magyarországon.  Komáromban gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket is edz. Több éve támogatja a mentális és fizikai fogyatékkal élő gyermekek mozgásfejlődését. Diákjai számos hazai és nemzetközi versenyen vesznek részt, és természetesen nem maradhatnak el a nívós brazíliai versenyek sem. Tamás városunkban nagyszabású rendezvények szervezője, amelyeken szeretné felhívni a figyelmet az egészséges életmódra. A 2017-es évben elért legnagyobb sikere a brazíliai világbajnokságon elért 5. helyezése, valamint az Európa-bajnokság első helyezése.
Szabó Tibor
Tibor eleinte úszott, vízipólózott, majd évekig kajakozott. Kajakban többszörös szlovákiai bajnok és szlovák válogatott. A főiskolán a kajakról átváltott a hosszútávfutásra, és később, mivel az úszásból remek alapokkal rendelkezett, átváltott a triatlonra, amivel már néhány éve foglalkozik. A hosszú triatlon klasszikus távjain 2014 óta versenyzik, ez idő alatt jó néhányszor a dobogó tetejére állhatott.
Szayka Róbert
Szayka Róbert neve Komáromban egyet jelent a kempóval. 1990 óta foglalkozik harcművészetekkel. A kempót 1995-ben hozta el Szlovákiába mesterével, Weiszengruber Jánossal. 1996-tól a Szlovák Kempo Szövetség elnöke. 20 éve foglalkozik a fiatalság sportra nevelésével. A 2000-es években is számos kiváló eredményt ért el: Európa-bajnoki ezüstérmet és 2 világbajnoki aranyérmet is szerzett. 2017-ben a Portugáliában megrendezett KEMPO Világbajnokságon aranyérmet szerzett Full-Contact K-1 küzdelemben. A horvátországi JU-JITSU Európa Bajnokságon 2 aranyérmet és 1 ezüstérmet szerzett. Edzői: Weiszengruber János 6 Danos Kempo mester, Box edzője: Szűcs Tamás
Zakar Ágnes versenytáncos
Ágnes 2009-ben kezdett táncolni, azóta folyamatosan feltornázta magát a legmagasabb színvonalra. Jelenleg táncpartnerével az A teljesítményosztály birtokosai latin-amerikai táncokban, felnőtt kategóriában. A tánccal intenzíven, heti 5-6 alkalommal foglalkozik, számos győzelmet tudhat, illetve tudhatnak maguknak szlovákiai és külföldi versenyeken egyaránt. Készülnek az idei latin-amerikai táncok szlovák bajnokságára és a szlovák kupára.
Botek Ádám
A komáromi kajak kenu klub versenyzője. Ádám képviselte Szlovákiát a 23 év alatti korosztályban és szenior kategóriában is. Részt vett Európa-bajnokságon és világbajnokságon is, ahol a legjobb 10 között végzett. 2017-es legnagyobb sikerei közé tartozik, hogy Gelle Péterrel együtt ezüstérmet szereztek a világbajnokságon. A 2017-es év sportolója felmérésben Ádám nyerte a díjat. Ádám edzője Likér Péter.
Futballistáink óriási sikert értek el, amikor 2017-ben feljutottak az országos második ligába, ami a komáromi futball szenzációja. A csapatnak kitűnő játékosai és nagy ambíciói vannak. Szurkolunk nekik, és további sikereket kívánunk!
Zirkelbach Gabriel – Kajak-Kenu Klub
Gabriel kajakos, veterán kategóriában 2017-ben kiemelkedő eredményeket ért el, a szlovák bajnokságon az első 3 helyen végzett különféle távokon. Gabriel a szlovák kupa győztese veterán kategóriában. A magyar bajnokságon is az elsők közt ért célba, beleértve az első helyezést is.
Id. Miroslav Bazinský
Többéves kihagyás után Miroslav újra versenycsónakba ült 2016-ban, a veterán kategóriában. 2016-ban és 2017-ben is szlovák bajnok lett kategóriájában.
Hajdók István - edző
A fiatal és sikeres KFC-focisták edzője, akik feljutottak a második ligába. Hajdók István maga is kiváló futballista volt, kezei közül egyre jobb és jobb futball tehetségek kerülnek ki. Az ilyen sikerek másokat is ösztönöznek a fiatalokba fektetett áldozatos munkára. És mi büszkék vagyunk a focistáinkra, hála kiváló vezetőjüknek.
Koczkás Olivér - edző
Olivér a kenusok edzője: a fiataloké, kadétoké és junioroké. Már említettük őt fia, Dávid sikerei kapcsán.
Olivér 8 versenyzőt edz, közülük 7 szlovák válogatott. 2017 legjobb eredményei az Európa bajnokságon és Világbajnokságon születtek, ahol 4 versenyzője vett részt. Részt vettek továbbá az olimpiai reménységek versenyén, ahol 4 versenyzője közül mind a 4-en bejutottak a döntőbe. A versenyzők arany, ezüst és bronzérmet is szereztek. A férfi versenyzőin kívül a női versenyzők is igazán sikeresek, közülük egyikük Olivér lánya, Eszter.
Jozef Paulík
Jozef Paulík egész Komárom és a szlovákiai kosárlabdaélet is Hugóként ismer, már több mint fél évszázada része a Komáromi kosárlabdának. Felfedezett és felnevelt számos fiatal tehetséges játékost, akik még az akkori csehszlovák extraliga nívós csapataiba és a válogatottba is bekerültek. A komáromi kosárlabda új fejezete 1993-ban kezdődött, amikor vezetése alatt új csapat formálódott, akik folyamatosan feltornázták magukat a szlovák extraligába, ahol azóta is folyamatosan jelen vannak. A sikeres edző 2008 óta menedzseri tevékenységgel foglalkozik, ahol azóta is folyamatos sikereket ér el.
Kristína Medovčíkova
Krisztina 2007-ben megnyerte a pályázati kiírást a Skót Kenu Egyesület klubedzői posztjára Edinborougban. 2010-ben kinevezték a skót kenu egyesület junior válogatott edzőjének, ahol nem csupán a 20 junior versenyzőért felelt, de az edzési folyamatok és technikai-adminisztratív feladatok biztosításáért is, valamint a csapat menedzseléséért versenyeken és összpontosításokon. Számos sikeres szezon után skót nemzeti válogatottal megbízták őt a Nagy-Britanniai junior válogatott vezetésével Kiváló edzői eredményeinek köszönhetően a 2016os olimpiai játékok után kinevezték a brit olimpiai fejlesztési központ edzőjének Nottinghamben.
2017-ben tanítványai megnyerték a junior Európa-bajnokságot, egy hónappal később pedig megnyerték a junior világbajnokságot, ami a brit csapatnak 22 év után először sikerült. 2017-ben neveltjei több érmet nyertek nemzetközi szinten. Hatalmas siker volt, hogy vezetése alatt a női kajak négyes döntőbe jutott a 2016-os olimpián. Krisztina Medovčikova a világ legjobb edzői közé tartozik, szorítunk neki, hogy továbbra is ilyen remek eredményeket érjen el, és hogy terjessze városunk és a Komáromi Kajak-Kenu Klub jó hírét.
Ing. Szüllő Béla – a komáromi KFC alelnöke
Ő maga is aktívan futballozott. Komáromban a KFC-klubban sportolóként kezdett, jelenleg ő a klub ügyvezető igazgatója. A felnőttek csapata bejutott a 3. ligába, a fiatalok pedig az országos 2. ligába, ami hatalmas siker és nagy futballszenzáció volt. A klub többi vezető személyiségével együtt a 2016-17-es szezonra olyan erős csapatot állítottak össze, hogy már a verseny vége előtt pár fordulóval biztosították a bajnoki címet és a továbbjutást a 2. ligába. Hála ambícióinak, céltudatosságának és kemény munkájának a futballközösség jelentős anyagi és erkölcsi támogatást kapott a legmagasabb magyarországi politikai vezetőségtől. Ennek köszönhetően a fiuk tovább fejleszthetik tudásukat egy hamarosan megújuló székhelyen. Szüllő Béla és az általa koordinált kis létszámú csapat biztosította be e szegmens hosszú távú fejlődését városunkban.
-SzP-

Videó a méltatásról: LINK ITT

Fotogaléria  ITT.