VÁROS

TURIZMUS


ATLAS COMMON CHALLENGE 2.0

Az ATLAS COMMON CHALLENGE 2.0 a saját nemében a legnagyobb és legátfogóbb nemzetközi terrorelhárító gyakorlat Európában, melynek részeként lehetséges terrortámadások hét forgatókönyve kerül párhuzamosan bemutatásra. A terrorelhárító alakulatok 2800 különlegesen képzett tagja hajt végre műveletet épületekben, metróban, buszokban, hajókon, repülőgépeken, és számol fel kémiai, biológiai és radioaktív természetű fenyegetéseket is. A közönség Komáromban egy beépített területen végbemenő terrortámadás forgatókönyvét tekintheti meg, melyre az komáromi erődben kerül sor, Szlovákia elit terrorelhárító egysége, a LYNX COMMANDO vezetésével.
A látogatókat drámai forgatókönyv várja, amelyben túszdrámára és annak felszámolására sor kerül hat ország több mint kétszáz különlegesen képzett tagja által. A taktikai eljárásokkal együtt a legmodernebb technika került bemutatásra, beleértve páncélozott járműveket, speciális hidraulikus platformokat, Bell 429, a Mi-171 és a Black Hawk Sikorsky UH-60 helikoptereket. Egyes speciális járművek először kerülnek nyilvános prezentálásra Szlovákiában. Emellett speciális rendőri szakemberek - kineziológusok, mesterlövészek, pirotechnikusok, orvosok, tárgyalók, ejtőernyősök, helikopteres egységek – munkája is megtekinthető lesz, sok-sok robbantás kíséretében.

Esemény neve: ATLAS COMMON CHALLENGE 2.0

Rendezvényszervező: Szlovák Köztársaság Belügyminisztériuma
Helyszín: Komáromi erőd
Belépés a várba: Leopold-kapu
Időpont: 2018. október 10.
Az esemény kezdete: 8:30
Esemény vége: 12:00 óra

A BELÉPÉS INGYENES!

Figyelmeztetés:
- Kiskorúak csak felnőttek kíséretében léphetnek be az esemény helyszínére.
- Az esemény meglátogatását nem javasoljuk érzékeny természetű személyek számára, mivel az erődben robbanóeszközök és lőfegyverek alkalmazására kerül sor.
- Az esemény televíziós és különleges kameratechnológiák segítségével rögzítésre kerül. Belépésével a látogató hozzájárul a képi felvételek felhasználásához és közzétételéhez.