VÁROS

TURIZMUS


Befejeződött az idősek otthonának felújítása

Pályázati támogatásnak köszönhetően ősszel megvalósult az Ispotály utcai városi idősek otthonának felújításának második szakasza. A tavalyi évben 166 ezer euróból készült el a nyílászárók cseréje, amiből 5 százalékos önrészt vállalt a város, a nagyobb rész pedig a Környezetvédelmi Alap - Envirofond sikeres pályázatán keresztül volt fedezve.

Egy újabb sikeres pályázati beadványnak köszönhetően idén ősszel megvalósulhatott a második szakasz. A 105 ezer eurós fejlesztésből most is 5 százalékos önrészt vállalt a város, a 100 ezer eurós tétel pedig pályázati forrás az Envirofondból. Cseréltek 79 ablakot, 16 ajtót, és a 6 teljesen átépített pihenő nyílászáróit.

Ezek mellett az étkezőben felújították a padlóburkolatot, szintén átfestették a falakat és új székek és asztalok érkeztek, amely az ott lakók kényelmét szolgálják.

„Ezzel nem csak a hőszigetelés lett hatékonyabb, de biztonságosabbak a körülmények és a festéssel kiegészülve modern külsőt kaptak”-mondta el Polgárová Hedviga, az intézmény igazgatója. Hozzátette, több pályázati lehetőséget tudott az otthon az elmúlt időben meríteni, amivel az ott lakóknak nyújtott szolgáltatások és az intézményben dolgozó ápolók méltóbb megbecsülését is támogatni tudták. Az Ispotály utcai idősek otthona 145 kliensről gondoskodik, az önkormányzat idén 150 ezer euróval járult hozzá a működéshez.

’A város igyekszik kiemelten odafigyelni az időseknek nyújtott szolgáltatásokra. A városi idősek otthona mellett elkészült az átépítésre szóló dokumentáció az Ispotály és a Gazda utcai lakásokra a Lakásfejlesztési Alaphoz (SFRB), amivel a hosszú ideig elhanyagolt lakótömböket szeretné felújítani a város”- mondta Keszegh Béla polgármester. „Az idei évben a város összes nyugdíjas klubjában – Komáromban, Kaván és Őrsújfalun is – felújítás zajlott, hogy az idősek megfelelő körülmények között rendszeresen találkozhassanak a korlátozások utáni időben” – tette hozzá Keszegh Béla.