VÁROS

TURIZMUS


Kerékpáros turizmusfejlesztés a Dunamente régióban

A Dunamente TDM ezúttal egy turisztikai konferenciára invitálja az érdeklődőket, mely a Kerékpáros turizmusfejlesztés a Dunamente régióban címet kapta. Az esemény 2019. november 26-án 9:00 órától kerül megrendezésre a komáromi Tiszti Pavilonban.
 

A konferencia elsődleges célja a kerékpáros turizmus fejlesztési lehetőségeinek vizsgálata és megismerése a Dunamente régióban.  A rendezvényen neves szlovákiai és magyarországi turisztikai szakemberek adnak elő. Szinkrontolmácsolás biztosított.
 

A konferenciát Keszegh Béla, Komárom Város Polgármestere, a Dunamente TDM elnöke nyitja meg. A megnyitó után a Magyar Turisztikai Szövetség elnöke, Prinzinger Péter által ismerhetünk meg jó példákat a kerékpáros turizmus világából. Az Aktív-és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ képviseletében Berencsi Miklós a magyarországi kerékpáros turisztikai fejlesztésekről számol be. Ezt követően Szilasi László, a Giro d´Italia 2020 magyarországi szakmai vezetője ismerteti a verseny hátterét, valamint Szekér Zoltán, a Dunamente konzorcium vezetőségi tagja beszél a verseny által nyújtott lehetőségekről a régióban.
 

A konferencia résztvevője lesz Csenger Tibor, a Nyitra megyei önkormányzat alelnöke is, aki a Nyitra megyében zajló kerékpáros fejlesztésekről ad elő. Elfogadta a TDM meghívását a két környékbeli EGTC (Európai Területi Társulás) igazgatója is. Nagy Péter az Ister Granum EGTC, Bara Zoltán a Pons Danubii EGTC kerékpáros fejlesztéseit ismerteti.
 

Ezt követően Bujna Zoltán, világjáró kerékpáros beszél a Dunamenti kerékpáros rendezvényekről, valamint Rajko Márta blogger mesél egy háromnapos Dunamenti kerékpártúrán szerzett élményeiről és tapasztalatairól. A beszámolók után Michal Hladký, a Szlovák Kerékpárosklub elnöke tart beszámolót a szlovák kerékpáros turizmus jelenlegi helyzetéről. A konferenciát Márkus Zsolt László, a SZTAKI eLearning Osztály vezetője zárja, előadása a Digitális útitárs a Dunamentén címet viseli.
 

A konferencia alatt lehetőség lesz a pati Pemak és a gútai Georgina helyi termelők termékeinek megismerésére, valamint megkóstolására.
 

A szervezők bíznak abban, hogy a rendezvény elnyeri az érdeklődők tetszését, és új fejlesztésekre motiválja a környék önkormányzatait és vállalkozóit.
 

A programon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
Regisztrálni lehet:   
- e-mailben: marketing@podunajsko.com
- telefonon: +421 948 830 202
- vagy személyesen a Komáromi Információs Központban (KIK, Klapka tér 1.)
A rendezvény a Szlovák Köztársaság Közlekedési és Építésügyi Minisztériuma támogatásával valósul meg.
A programváltozás joga fenntartva.