VÁROS

TURIZMUS


Komáromi Napokra készül a város

Április 9-én a Monostori Erődnél, autentikus helyszínen, a Dunán tartottak sajtótájékoztatót Észak- és Dél-Komárom polgármesterei, valamint a Monostori Erőd Nonprofit kft. igazgatója.  A sajtótájékoztató témája a két város által idén immár 28. alkalommal közösen rendezett Komáromi Napok és az Erőd-Feszt nyitórendezvénye, az Open: Up! Fesztivál voltak.

Dél - Komárom város polgármestere, Dr. Molnár Attila elmondta, hogy a Komáromi Napok volt az első olyan közös rendezvény a két város történetében, amely méltóan szimbolizálta a közöttük lévő összefogást, összetartozást, barátságot. „A programsorozat kezdete április 26-a kitüntetett dátum, hiszen 1849-ben e napon az egyesített komáromi erők sikerrel tartóztatták fel a sokszoros túlerőben lévő császári csapatok ostromát” mondta és büszkén tette hozzá, hogy a rendezvény mára a régió legnagyobb tavaszindító fesztiváljává nőtte ki magát.

Keszegh Béla, Észak–Komárom polgármestere fontosnak tartja, hogy a hagyományok őrzése mellett, Komárom jövőképére is kellő figyelmet fordítsunk: fejlődő, épülő, tiszta otthonban gondolkodjunk. Felhívta a figyelmet a gasztronómia, a sportesemények mellett a környezetvédelem fontosságára is és elmondta, hogy az idei rendezvényen csak környezettudatos eszközöket használnak majd. Továbbá említésre került, hogy az idén 45.alkalommal megrendezett két város közötti nemzetközi utcai futóverseny érinti majd az Erődrendszer északi és a déli részét is, ez igazi európai különlegességnek számít. Mindenkit biztat a részvételre. A helyiek jelentős kedvezménnyel juthatnak a jegyekhez.

Vizeli Csaba a Monostori Erőd Nonprofit kft. igazgatója egy újdonságról számolt be, miszerint az idén először kerül megrendezésre az Erőd-feszt, ami a Komáromi Napok kiemelt programsorozatot tudja bővíteni, gazdagabbá tenni és hiszi, hogy a jövőben is eredményes és sikeres része lesz majd a Fesztiválnak.

A Komáromi napok műsorfüzete a hét végéig mindkét város webes felületein megtalálható lesz.

A szervezők 2019. április 26 – május 1. között nagyon gazdag programmal és sok szeretettel várják a hazai és a külső érdeklődőket is.