VÁROS

TURIZMUS


Megújul az uszoda nagymedencéje

Az ősz folyamán lecserélik a régi nagymedencét az uszodában, decembertől már egy vízipólóra is alkalmas létesítmény várja az úszókat. A 150 ezer eurós fejlesztést az önkormányzat a saját költségvetéséből gazdálkodta ki.

Az idei fejlesztési tételek közé került a fedett uszoda medencéjének teljes cseréje. A korábbi teljesen elavult, sok helyen már javítani sem tudták. Az új úszótér mélyebb lesz az eddiginél, így már a vízipólósok is használhatják, hiszen a sekélyebb részén is eléri a 1,8 méteres mélységet. "A tavalyi gazdálkodás eredményeképpen idén több mint egy millió euró jutott fejlesztésekre, ezért valósulhat meg a fedett uszoda medencéjének cseréje is.

Ez a fejlesztés nagyon időszerű volt, hogy az úszóink és a pólósaink, akik kiváló eredményeket hoznak, megfelelő körülmények közt edzhessenek. Emellett ez az összes komáromi családot is szolgálja"- fogalmazott Stubendek László a munkafolyamat ellenőrzése után. A medencén kívül a mennyezetet is rendbe rakják.

A működtető Comorra Servis további 60 ezer eurót kér az önkormányzattól, amivel megoldható lenne a talajfűtés cseréje is egyben, és más szükséges munkálatok. Erről a képviselők a novemberi ülésen döntenek. "Az elmúlt években ez a második nagy fejlesztés az uszodában. Két éve a tanmedence és környéke újult meg 85 ezer euróból, amelyet szintén az önkormányzat gazdálkodott ki. Akkor javították a tetőszerkezetet és a levegőcserélő rendszert, továbbá cserélték a nyílászárókat. Új rendszer szabályozza a vizet, modern világítást szereltek fel és azon a tanmedence környékén már cserélve a talajfűtés.

Elkészült egy átfogó projekt is, ami az uszoda teljes felújítását célozza, erre pályázati pénzeket szeretnék megszerezni" - mondta el Keszegh Béla alpolgármester.

Az önkormányzat jóváhagyása után a munkafolyamat még nyáron indult és előreláthatólag decemberig tart. Az önkormányzat lehetőség szerint segít az egyes úszókluboknak az átépítés ideje alatt, hogy az edzések folytatódhassanak.