VÁROS

TURIZMUS


Szociális taxi

Komárom város 2010. július 15. óta személyszállítási szolgáltatást biztosít a szociálisan rászorult lakosok számára. A köznyelvben ez a szolgáltatás „szociális taxi“ néven vált ismertté. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy szükség van néhány alapkérdés tisztázására.

Mi a személyszállítási szolgálat?
Olyan szociális szolgáltatásról van szó, melynek segítségével (igénybevételével) mozgáskorlátozottsága ellenére mobilissá válik. Számos, az egészséges ember számára egyszerű és mindennapi tevékenység, mint pl. orvos ill. egészségügyi intézmény, kulturális rendezvény, család látogatása, bevásárlás stb. a mozgáskorlátozott ember számára sok esetben szinte leküzdhetetlen akadály, ami akár teljes elszigeteltséghez is vezethet.
A város személyszállítási szolgáltatását minden komáromi lakhellyel rendelkező egészségileg károsult és egészségügyileg rászorult polgár igénybe veheti.

Hogyan kérvényezhető a szolgáltatás?
A személyszállítási szolgáltatás a rászorultságot igazoló nyomtatványon kérvényezhető. Az erre szolgáló űrlap megtalálható Komárom Város honlapján IDE kattintva tölthető le. Személyesen a városi hivatal gondozói részlegén kérhető ki az űrlap (Komárom, Vársor út 3).
Az űrlapot a fogyatékosság függvényében igazoltatni kell!
-    háziorvos által – amennyiben  a kérvényező személy egészségi állapota ezt indolokja,
-    a Munka-, Szociális- és Családügyi Hivatal által – amennyiben a kérvényező súlyosan egészségkárosodott személy (ZŤP).
A kitöltött és igazolt űrlapot a városi hivatal gondozói részlegére szükséges eljuttatni.

Hogyan vehető igénybe a szolgáltatás?
Az nyilvántartásba vett, a szolgáltatásra jogosult személy a „szociális taxit” a 035/2831205-ös telefonszámon igényelheti, a szállítás kért időpja és az út célja megadásával. Figyelem! Az igénylést legalább 24 órával az igénybevétel előtt be kell jelenteni!

Fizetési feltételek.
A szállítási szolgáltatás díja Komárom területén 0,15 €/km, Komáromon kívül 0,25€/km. Amennyiben az igénylő azt is kéri, hogy a „taxi“ várja meg, a várakozás díja 1€/óra.

További információkat a 035/2851311-es telefonszámon kérhetnek az érdeklődők.