VÁROS

TURIZMUS


Termelői piac és családi nap az Öregvárban

A Dunamente TDM július 27-én újra termelői piacot és családi napot szervez, a helyszín ezúttal a komáromi Öregvár. A kezdeményezés célja, egy olyan esemény létrehozása volt, ahol a tágabb értelemben vett régió termelői és kézművesei kiváló termékeiket megismertethetik a helyi, illetve környékbeli lakosokkal vagy akár a városba látogató turistákkal. A turisztikai szervezet tavaly augusztusban első alkalommal szervezett hasonló akciót a komáromi Holt-Vág partján, Nyárzáró piknik néven, illetve októberben egy Dunamenti termelői piacot a Tiszti Pavilonban.


A piacon ezúttal is megvásárolhatók lesznek az AF Manufaktúra, a Pemak, a Fodor Méhészet, az Aranyosi Levendula, az F&K Pékség, a Chocomaze, a Green Plantation, a Burning Angel Chilli, a Tökmagmánia különféle finomságai. Továbbá először mutatkozik be a rendezvényen a Dedinské domáce cestoviny és Varga Péter kistermelő.


A termelőkön kívül a helyi kézművesek is tiszteletüket teszik alkotásaikkal. A látogatók újra találkozhatnak NoMini illetve Horgolzsó horgolmányaival, a Maja Planet környezettudatos csomagolóival, Handmade Jewellery by K. Pali karkötőivel és Gizka kézműves műhelyében készült gyönyörű babaholmikkal, illetve fonott kosarakkal.


Az árusok már délelőtt 09:00 órától egészen 15:00 óráig várják a látogatókat az erődben.


Szórakozási lehetőség a legkisebbeknek:
10.30 órától Ringató Süll Kingával
10:00 - 14:00 óra között különféle népi játékok
10:00 - 14:00 arcfestés Kreandi jóvoltából


Továbbá egész nap ugrálóvár és a nyitrai Medovina Múzeum kreatív alkotóműhelye, várja a gyerkőcöket.


A szervezők bíznak abban, hogy a rendezvény ezúttal is elnyeri a nagyközönség tetszését és egyre többen lesznek, akik bizalmat szavaznak a helyi termelőknek és kézműveseknek, így a jövőben újabb helyszíneken is bemutathatják majd a Dunamente értékeit. Nem titkolt céljuk, hogy hagyományt teremtsenek és a vásárlókat ösztönözzék arra, hogy a kosaraikat helyi termékekkel töltsék tele.