VÁROS

TURIZMUS


A bor, a zene és a finomságok fesztiválja

A rendkívül meleg 35. hétvége eseményei Komáromban a májusban zajlott Intervin verseny kicsúcsosodását jelentették. A 4. Borkorzó látogatói péntektől vasárnapig a Kárpát-régió többtíz pincéjének termését kóstolhatták. Az eseményt a szervezők és a Borlovagrend tagjainak körében MUDr. Anton Marek polgármester nyitotta meg. A kiállítók nemcsak termékeiket kínálták, hanem szívesen beavatták az érdeklődőket borászati elméleti szaktudásuk titkaiba is. Az Intervin verseny három értékes palack bor árverésével fejeződött be, melynek bevételét a komáromi kórház csecsemőosztálya kapja majd.  
Az idei borkorzó nemcsak a minőségi borokról, hanem a jó ételekről is szólt: libapecsenye, cigánypecsenye, házi rétes, pogácsák, kalácsok, minőségi sajtok, kolbászok várták a látogatókat, akik Komárom környéki zenekarok és táncegyüttesek fellépéseit is megtekinthették a Klapka téren vagy a Tiszti pavilon udvarán az amfiteátrumban. A városközponton kívül is történtek érdekes események – ilyen volt például a Bolhapiac a Nádor utcán, ahol a járókelőknek többen is kínálták „értékeiket”: könyvek, bizsuk, kerámia, porcelán, festmények, virágok, bélyegek, érmék, jelvények és sok minden más is feküdt az asztalokon. Ez a kezdeményezés az egyik lehetőségnek tűnik a Nádor utca életének felpezsdítésére, amely mindig is a város leglátogatottabb helyei közé tartozott. Reméljük, hogy hasonló bolhapiacok a jövőben is megrendezésre kerülnek.
További érdekes és kellemes hír, hogy komáromi és környékbeli profi graffitisok néhány hét alatt „átfestik” a vasúti sínek alatti gyalogos-átjárót. Csak remélni tudjuk, hogy a „festmények” kibírnak egy kis időt anélkül, hogy a vandálok értelmetlen mázolmányaikkal tönkretegyék és elértéktelenítsék azokat.
Köszönetünket fejezzük ki a szervezőknek, támogatóknak, illetve mindenkinek, aki valamilyen formában hozzájárult a hétvége eseményeihez. Reméljük, hogy a látogatók kellemesen érezték magukat, és pozitív élményeiket megosztják ismerőseikkel, barátaikkal, akiket magukkal hoznak majd városunk következő rendezvényeire. A 36. hétvége a KÚTfeszt (a jártasság fesztiválja), a 37. hétvége a pálinka, az utolsó szeptemberi hétvége pedig a lovak jegyében zajlik majd városunkban.