VÁROS

TURIZMUS


Bringázz munkába!

Ezzel a mottóval kerül megrendezésre idén újra a kerékpározás előnyeit népszerűsítő kampány. Komárom város már hagyományosan része a programnak, ami az egészséges életmód mellett a környezetvédelemre és a modern közlekedés fontosságára hívja fel a figyelmet. Emellett motivációs értékei is vannak, hiszen a közös cél érdekében a csapatok tagjai között jelentősen erősödik az együttműködés és a csapatmunka.
A csapatok május 5-ig regisztrálhatnak, a verseny június 31-ig tart, amelyen középiskolák és az egyetemek diákjai is részt vehetnek. A verseny részleteiről bővebben olvasni és ingyenesen regisztrálni ezen a kétnyelvű weboldalon lehet: www.dopracenabicykli.eu. A verseny végén a résztvevők többek között hat összecsukható kerékpárt, egy elektromos robogót, egy elektromos kerékpárt, és más vonzó díjakat is nyerhetnek.
Komáromban és környékén az elmúlt években számos bringás fejlesztés történt. Bicikliutak épültek a város körül, a városon belül kerékpártárolókat telepítettek sok helyen. Az idei évben 5 ezer eurót különítettek el a város költségvetésében kerékpáros szervizpontok telepítésére. Már hagyományos rendezvényekké vált a Csárda túra és a kerékpáros felvonulás, az egyes versenyekről éves programfüzet jelenik meg.
„A kerékpározás előnyei egyértelműek, nem csak a napi mozgásnak van jótékony hatása, de elkerülhetjük a forgalomtorlódásokat, parkolni is jóval egyszerűbb, és még anyagilag is előnyösebb. Szeretnénk fokozatosan egyre jobb feltételeket kialakítani a napi kerékpározáshoz, úgy ahogy az minden modern városra jellemző“ – mondta el Keszegh Béla polgármester, aki maga is kerékpáron jár munkába.
A Bringázz munkába! egy jó alkalom, hogy elővegyük a kerékpárt a hétköznapokon is. Csapatokba verődve próbáljuk ki a bringázás előnyeit. Egy olyan kezdeményezés, amivel minden résztvevő csak nyerhet.