VÁROS

TURIZMUS


Elmarad a légi szúnyogirtás

Lakossági kérésre elmarad a légi szúnyogirtás

Szerdára tervezte Komárom város a légi szúnyogirtást. A földi irtást egészítette volna ki a repülőgépes gyérítés, ugyanazzal a szerrel, amit a Duna déli oldalán is használnak.
A tervezett repülőgépes irtás kapcsán több lakossági tiltakozás érkezett, petíciós kezdeményezésbe kezdtek a légi szórás ellen.
A lakossági kérésnek megfelelve a városi hivatal törölte a tervezett légi szúnyogirtást, így erre nem kerül sor. A továbbiakban is folytatódik a földi gyérítés. Ezzel kapcsolatosan várják a lakosok visszajelzéseit, ami alapján tervezik az egyes területek permetezését. Az időjárási viszonyoktól függően a földi irtás folyatódik a reggeli és az esti órákban.
Több egyeztetés is zajlott a biológiai irtással kapcsolatosan, azonban a magas vízállás és a nagy vizes felület miatt Komárom környékén ennek hatásfoka alacsony lenne, de lehetőség szerint a város kész ezt a megoldást is alkalmazni.
A járás települései az illetékes minisztérium segítségét is kérték a helyzet kezelésére. Mindamellett Komárom önkormányzata a szúnyogirtásra eredetileg tervezett 30 ezer eurós összeget további 30 ezer euróval készül emelni a csütörtöki önkormányzati ülésen.
(fotó: illusztráció)