VÁROS

TURIZMUS


Fontos tudnivalók a hétvégi teszteléssel kapcsolatosan

Sajnálatos módon egyes fontos döntések a kormány részéről az utolsó pillanatban születnek meg, ami jelentősen megnehezíti a tervezést és a tesztelés megszervezését. Az eddig elhangzott nyilatkozatok alapján Komárom város előkészítette a hétvégi tesztelést.

A mintavételi helyek átszervezésre kerülnek. A város 6 alapiskolájában a Vissza az iskolába! tesztelési pontok lesznek, csak azoknak a szülőknek és pedagógusoknak fenntartva, akiket érint majd (valószínűleg hetente) a tesztelés. Kérjük a szülőket és pedagógusokat, hogy csakis ide jelentkezzenek be, ne terheljék a többi állomást. Az iskolákban zajló tesztelésekre, csak regisztráció útján lehet menni, az ezzel kapcsolatos információkat az óvodák, iskolák és a középiskolák vezetői és tanári kara juttatja el a szülőkhöz. Egy szülő igazolása kötelező, de mindkét szülő tesztelést biztosítva van, igény szerint. Az önkormányzat az elkövetkező hetekben megtesz mindent azért, hogy az iskolák újra indulhassanak, a biztonságos és kényelmes lehetőség a szülők, pedagógusok és az idősebb diákok számára is biztosított lesz.

Az iskolákon kívül folyamatosan zajlik a tesztelés a megszokott helyeken a városban, a St. Valéria központ már a hétvégén is fogadja az embereket.

 

Ezen kívül a hétvége folyamán lehetőség nyílik még néhány állomáson antigén tesztelésre:

Sportcsarnok, szombat-vasárnap, 8:00-19:00, 3 mintavételi pont (2 regisztrációval, kntest.sk)

Matica ház, szombat-vasárnap, 8:00-19:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)

Őrsújfalu, szombat, 8:00-19:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)

Kava, szombat, 8:00-13:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)

Harcsás, szombat, 14:00-19:00, 1 mintavételi pont (nincs regisztráció)


Az önkormányzat ezen kívül külön tesztelést biztosít cégeknek, hivataloknak és városi cégeknek, hogy ezzel biztosítsa a folyamatos munkát.