VÁROS

TURIZMUS


Határon átnyúló közösségi közlekedés javítása

Komárom Város Önkormányzata az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében, a Természet és kultúra prioritási tengelyen támogatási kérelmet nyújtott be az SKHU/1601/2.2 pályázati felhívására, melyet az Irányító Hatóság megvalósításra érdemesnek talált.
A projekt regisztrációs száma: SKHU/1601/2.2.1/359 A projekt neve: Improvement of cross-border public transport services between Komárno (SK) and Komárom (HU)
A projekt rövid neve: Kn-Kn Impro Trans
A projekt összköltsége: 999.766,71 €
A pályázat támogatási intenzitása a magyar projektrészek esetén: 85% ERFA hozzájárulás, 10% Magyar Állam hozzájárulása, és 5% önrész.
A projektben részt vevő partnerek: Komárom Város Önkormányzata (Vezető partner, Magyarország) - teljes költségvetése: 294 675,00 euró Középnyugat-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. (Magyarország) – teljes költségvetése: 490 536,00 euró Comorra Servis (Szlovákia) – teljes költségvetése: 214 555,71 euró
Az együttműködés célja a két Komárom közötti közösségi buszközlekedés minőségének, feltételeinek a javítása, fejlesztése. A projekt keretében egy elektromos napi rendszerességgel közlekedik majd Komárom (HU) és Komárno (SK) városokban. Mindkét településen felújításra kerülnek a buszvégállomások és a buszmegállók. Az autóbusz megállókba informatív okos-panelek kerülnek, amelyekről az utasok friss és aktuális információkat kaphatnak a járatokról. Az lakosok részére a projektet bemutató weboldal és ahhoz kapcsolódó mobil applikáció is készül, amely megkönnyíti az utasok tájékozódását (látják pontosan mikor érkezik az autóbusz, merre jár éppen, de egyéb hasznos információkkal is szolgálhat).
A projekt célja: - Intelligens határon átnyúló közlekedési rendszerek (IKR), utas tájékoztató rendszerek, online menetrendek, elektronikus jegykezelés, mobil alkalmazások, közös díjszabási feltételek fejlesztése; - Határon átnyúló közösségi közlekedési szolgáltatások kialakítása, - Infrastrukturális beruházások (busz állomások, autóbusz vétele), - A városi funkciók jobb elérhetőségét szolgáló beruházások.
A projekt 2018 szeptemberétől 24 hónapon át tart. 2018.09.01 – 2020.08.31
Bővebb információkért látogassa meg a www.skhu.eu honlapot.