VÁROS

TURIZMUS


Június végén adják át az új játszóteret

Komárom az elmúlt időszakban két versenyben is képviseltette magát. A hatalmas összefogásnak köszönhetően a Lidl áruházlánc által indított, internetes szavazáson alapuló versenyen az első helyen, a TESCO áruházlánc projektjében pedig a második helyen végzett.
A tervek szerint az új "Žihadielko-Fullánkocska" gyermekpark ünnepi megnyitója június 29-én lesz a Szabadság utcában. A projektdokumentációt március 18-án vette át Komárom polgármestere, Keszegh Béla. Érdekes, izgalmas programokban sem lesz hiány a megnyitó napján, rengeteg meglepetés várja a családokat az egész nap folyamán. Az áruház idén már arra is odafigyel, hogy csak környezetbarát eszközöket használnak a rendezvényen. Az új játékpark értéke megközelíti a 70 ezer eurót, de a városi költségvetésben is elkülönítettek 10 ezer eurót a játszótér környékének a rendbe rakására.
A Tesco áruházlánc „Ön dönt, mi segítünk“projektjének köszönhetően a nemrégiben felújított Selye utcai játszótér új hintái és játékai köré sövényt ültet a város. Ennek fő célja, hogy a környezet szépítésén túl elkülönítse a parkolót a játszótértől, így növelve a gyermekek biztonságát.
 A játszóteret tavaly a város 30 ezer euróból fejlesztette, amiből 20 ezret a város költségvetéséből, 10 ezret pedig az ARRIVA vállalat alapítványának támogatásából fedezett. A játszótér országos elismerést is kapott a Szlovákia akadályok nélkül versenyen, mivel a mozgáskorlátozott gyerekekre is gondol speciális játékelemekkel.