VÁROS

TURIZMUS


Komáromba látogatott a közlekedési államtitkár

Csütörtökön szakmai csapatával Komáromba látogatott a közlekedési minisztérium államtitkára, Katarína Bruncková. A látogatás elsődleges célja a komáromi kikötő fejlesztési lehetőségeinek megtárgyalása volt, lehetséges helyszínek, a készülő masterplán, a Duna-rakpart fejlesztési terve a vízi közlekedés tekintetében, és a Verejné Prístavy rt. tevékenysége. Keszegh Béla polgármester hangsúlyozta, hogy a kikötőnek olyan helyszínt tart a város elfogadhatónak, amely a legkevésbé terheli a város közúti forgalmát. Ugyancsak a város fontos céljai közt szerepel, hogy a spicctől felfele az erőd szomszédságában ne legyen ipari tevékenység, ez a terület a komáromiakat szolgálja, esetlegesen kishajó kikötőként szolgáljon. Kérte a kikötési díjak átértékelését és csökkentését, amivel a víz parti vállalkozások kapnának nagyobb teret és a turisztikai hajók számára is jobb feltételt biztosítana.

Ebéd után az államtitkár asszony találkozott a Dunamente TDM képviselőivel, ahol a turisztikai támogatások és a kerékpáros fejlesztések voltak napirenden.

Látogatását a hajógyár látogatásával, majd egy hajóúttal zárta, amely során megtekintette a szakmai csapat a kikötő lehetséges helyeit.