VÁROS

TURIZMUS


Kézről Kézre, avagy a nagy cserebere

- Jótékonysági akció Czézinger Tamás javára a Komáromi Napok keretében - 

  A Szlovákiai Református Keresztyén Egyház Diakóniai Központja  a komáromi
református gyülekezettel közösen jótékonysági programot szervez.
     Az összegyűjtött tárgyakból származó összeget szeretnénk felajánlani a gútai Czézinger Tamásnak, aki tizenkét évesen izomsorvadásban szenved. Az őssejtbeültetéssel járó magas költségekhez járulna hozzá az, aki bekapcsolódik a programba, úgy hogy közben magának is örömet szerezhet.
     A Kézről kézre program 2010. április 21-től 24-ig kerül megszervezésre a révkomáromi református parókia területén, a Jókai utcán a református templommal szembeni udvaron.

   Mindenkinek vannak otthon feleslegessé vált, de működőképes, használható tárgyai, amelyre talán már nincs is szüksége pl.: könyvek, CD, DVD, kazetták, sporteszközök, játékok, elektrotechnikai cikkeket, lakáskiegészítők.

    A jótékonysági akció akkor érné el célját, ha mindenki, aki hoz valamit vinne is a beérkező tárgyakból valamilyen jelképes összeg fejében néhány könyvet vagy más felajánlott tárgyat.

Az április 22-ei nemzetközi Föld Napja alkalmára is szeretnénk felhívni a figyelmet, így az itt felajánlott tárgyakat amit nem kerülnek elvitelre azt a Harcsáson működő szelektív hulladékgyűjtő telepre juttatjuk el.

   A Selye János Egyetem Könyvtárának jóvoltából sok szépirodalmi és egyéb témájú könyveket kínálunk majd minden betérőnek az április 23-ai Könyv Napja alkalmából.
Szerda, csütörtök, péntek 13:00-tól 18:00-ig:
A nap végén 18:00-tól meglepetés programmal kedveskedünk minden kedves vendégünknek.
 
Szombat 09:00-tól 18:00-ig:
A nap folyamán már a felajánlott tárgyak jelképes összegért való elajándékozásán lesz hangsúly. Ebben segítségünkre lesz város szerte a Szlovákiai Magyar Cserkészszövetség is, akik kerékpáron fognak segíteni a könyvek kiosztásában .

      A délutáni órákban a komáromi Gedeon Társaság Szentírások osztásával veszi ki a részét a programból, majd 17:00 kor beszámolót tart munkájáról és lehetőségeiről.
 
További információ a www.diakonia.reformata.sk weboldalon, vagy személyesen a
lengyelgood(kukac)gmail.com elektronikus címen, vagy a 0915 180 056-os telefonszámon.