VÁROS

TURIZMUS


Megkezdődött az iskolakonyhák felújítása Komáromban

Elsőként a Rozmaring utcai általános iskolában kezdődtek meg a munkálatok, hogy ott az iskolakonyha üzembe helyezésének feltételei a lehető leghamarabb megteremthetőek legyenek. Eddig ételkiadóként szolgált, tehát lényegében egy újonnan berendezett konyha lesz kialakítva a már meglévő helyiségekben.
A következő lépésben a város további 5 alapiskolájában is megújulnak a konyharendszerek: a Határőr utcaiban 6.3-tól kezdik meg a rekonstrukciós munkálatokat, a Komenský utcaiban 6.17-től, a Béke utcaiban 7.1-től, az Eötvös utcaiban 7.15-től és végül a Munka utcai alapiskolában 7.29-től.
Azokban az iskolai intézményekben sem kerül gyerekek étkeztetése  veszélybe, ahol még az iskolaév alatt kezdődnek meg a renovációs folyamatok, ez három alapiskolát érint, hiszen nekik az Eötvös utcai alapiskola konyhájáról fogják ez idő alatt az ebédet szállítani.
„A komáromi iskolakonyhák jelentősen elhanyagolt állapotban vannak, nem csoda, hogy megújulásért kiáltanak. Vannak hiányosságok, amelyeket késedelem nélkül kell kezelni. A konyhák korszerűsítése mellett szükség van a víz-, gáz-, villanyvezetékek cseréjére, továbbá a csatornázás kiépítésére  és egyes iskolai étkezdékben a szellőzőrendszer felújítására  is. A renováció befejeztével remélhetőleg teljes mértékben megfelelnek majd a higiéniai és közegészségügyi előírásoknak valamint a szükséges műszaki szabványoknak is.“- mondta Ondrej Gajdáč, alpolgármester.
A városvezetés bízik abban, hogy az új iskolaév kezdetével modern, felújított iskolakonyhák tudják majd fogadni a komáromi diákokat. Újjáépítésük célja ugyanis nemcsak elhanyagolt állapotuk orvoslása, hanem kapacitásuk növelése is a jelenlegi és jövőbeli ebédigénylők kielégítése érdekében.