VÁROS

TURIZMUS


Photowalk - a következő photowalk témája a Komáromi Na

Mit is fényképezzen az amatőr és profi fotósok társasága Komáromban és a környéken? Ez a kérdés foglalkoztatja állandóan a Photowalk szervezőit, akik a Komáromi Napok idejére időzítették következő, ötödik akciójukat.

Időnként összejönnek fényképezőgépükkel a nyakukban, kattintgatnak, aztán hazamennek. Kicsit csiszolnak még a képeken, majd feltöltik őket egy internetes oldalra és kiválasztják a legjobbat. Mindig más és más a téma, most elsősorban a koncertek és különböző rendezvények lesznek.

Megkérdeztük Marek Janíčeket, a főszervezőt, hogy mi motiválja a csoportot:

- Minden fotósnak - legyen az amatőr vagy profi - más és más nézőpontja akad egy adott témánál és ez segít mindannyiunkat a közös téma fotóinak későbbi kiértékelésénél. Szakmai tanácsokat adunk és kapunk, a társaságban baráti hangulat uralkodik, a csapat nemtől, kortól, nemzetiségtől függetlenül verbuválódott össze. Szeretünk időt áldozni a fotózásra, amit így megoszthatunk hasonló érdeklődésűekkel, de másokkal is, akik csak nézni, nem készíteni szeretik a képeket. Nem titkolt célunk, hogy a most induló saját honlapunkon a várost és a régiót is népszerűsíteni szeretnénk, erre a Komáromi Napok rendezvénye az egyik legjobb lehetőség. A fotók a www.photowalk.eu honlapon lesznek láthatóak, amely április 20-tól lesz elérhető. Szeretnénk, ha - ellentétben a korábbi gyakorlattal - nem csak a résztvevő fotósok, de mások is segítenének kiválasztani szavazatukkal a legjobban sikerült képeket. A 25 legtöbb szavazatot kapó kép kerül majd a nemzetközi profi fotósokból álló zsűri elé, akik kiválasztják a legjobb képeket. A szavazatok és a zsűri döntése alapján díjak is kiosztásra kerülnek, tehát a résztvevőknek is érdemes igyekezniük, hogy elkapják a megörökítésre érdemes pillanatot.

Egy mosollyal igazán megjutalmazhatjuk őket, ha kamerájukat felénk fordítják!

Egy korábbi akciónkhoz hasonlóan, most is szeretnénk jótékonysági célokra gyűjteni. Ezt az összeget a szimbolikus regisztrációs díjból kívánjuk begyűjteni. A támogatóinknak köszönhetően az akcióra regisztrált első száz résztvevő egy egyedi logóval ellátott pólót kap. A részletes szabalyok es feltételek a fenti honlapon lesznek elérhetőek.

Szeretnénk megköszönni Komárom város nagylelkű támogatását, valamint köszönet jár a GART Webdesign stúdiónak, az Altagric Ingatlanügynökségnek, a Bluff pókerklubnak, a Bandérium panziónak és étteremnek, a Vág Csárda étteremnek, a D-river szerviznek, az Euronics hállozatnak, a FaxCopy cégnek, a Prima Optikának, a Rebi Nails körömszalonnak, a Royal Taxinak, a New Castello klubnak és még sok másnak a támogatásért!