VÁROS

TURIZMUS


Segítsük a helyi vendéglátóhelyeket

A koronavírus okozta helyzet nehéz helyzetben hozta sok esetben a vállalkozókat. Többek között az éttermeknek és más vendéglátóhelyeknek jelent jelentős kiesést a korlátozás. Részben működhettek a teraszokon, azonban október végén az érvényes előírások szerint lejárta nyári teraszok működési ideje.

A legutóbbi önkormányzati ülésen ezért Keszegh Béla polgármester egy olyan javaslatot terjesztett a képviselők elé, hogy a vendéglátóhelyek tovább működtethessék a teraszokat a rendkívüli állapot idején, amikor a belső térben nem fogadhatnak vendégeket. Ezzel a kedvezőbb őszi napokon tovább fogadhatják a vendégeket a külső térben. Komáromban a vendéglátóhelyeknek nem kell fizetni területfoglalásért a nyári teraszok esetén, azaz díjmenetesen használhatják a vállalkozók a közterületet.

A vállalkozóknak ugyancsak lehetőségük van a városi hivatalban módosítani a hulladék elszállításának mértékét, így ha a korlátozások miatt kevesebb szemetet termelnek, akkor ilyen formában ugyancsak spórolhatnak.

„Fontos volna, hogy lehetőség szerint segítsük ezeket a vállalkozásokat, hiszen sok embernek biztosítanak megélhetést. A sok korlátozás miatt gyakrabban rendelünk ételt kihordással, ami némileg pótolhatja a kiesést. Segítsük a helyi vállalkozásokat, tudatos vásárlással és rendeléssel sok komáromi családnak segítünk” – véli Keszegh Béla polgármester.