VÁROS

TURIZMUS


Szeptember 17. emlékezetes nap lett a komáromiak számár

 Az elmúlt szombat városunk számára kivételes nap volt, hiszen több sport- és kulturális rendezvény is zajlott, miközben 3 új szlovák csúcs születésének is tanúi lehettünk.
  A kora reggeli órákban az Anglia parkban a böllérek első versenye zajlott. Az érdeklődők előtt három versenyző csoport mutatta be tudását a húsfeldolhozás, kolbász- és hurkakészítés, pecsenyesütés terén. A nézők természetesen meg is kóstolhatták az elkészült finomságokat. Ezen kívül láthatták a legnagyobb szlovákiai törökméz-tortát, mely ezen a napon készült és 45,20 kg-ot nyomott – ez volt az egyik rekordja a szombati napnak. A másik rekordot a 75,46 méter hosszúságú kókuszrúd jelentette. A rendezvényért köszönet illeti a verseny támogatóját a komáromi Danubius céget, amely a böllérek versenyére a húst biztosította, illetve dolgozói voltak az említett rekordok megvalósítói.  
A délelőtti órákban a Szent Anna templomban Simon Zsolt földművelési miniszter részvételével zajlott a Párlatok rendje tagjainak felszentelése. Ezen ünnepség után került sor a pálinkaverseny kiértékelésére és a számtalan díj átnyújtására azok részére, akik a versenyre leadták párlataikat. Ebben az időben már készült az ország leghosszabb kolbásza is, a Danubius alkalmazottai által felállított új rekord 60,90 méter hosszú volt, és kb. 60 kilogramm kolbászhús-keverék került bele.
A nap folyamán a legértékesebb sportverseny vársosunk sportcsarnokában zajlott: a birkózó Európa-bajnokságon 19 országból több mint, 190 versenyző vett részt. Ugyanitt került sor az ökölvívó-bajnokságra is. A kora esti órákban a Klapka téren felhangzott a zene, amely egészen a késői órákig szórakoztatta az érdeklődőket. A jó hangulathoz hozzájárultak a Dunai Arany Párlat verseny résztvevői, akik a téren felállított elárusítóhelyeken kínálták portékájukat a nagyérdeműnek.
  Bízzunk benne, hogy a böllérverseny és a Dunai Arany Párlat verseny jövőre is megrendezésre kerül, s ezáltal olyan hagyomány születik, mely egyre több turistát vonz majd városunkba.