VÁROS

TURIZMUS


Több lehetőség segíti a gördülékeny ügyintézést

Folyamatosan zajlik az ingatlanadóról és a szemétilletékről szóló értesítések kézbesítése. Az idei évben ez pár héttel később indult, de továbbra is két nyelven, bizonyos esetekben részletfizetési lehetőséget biztosítva. Továbbra is sokan választják a személyes befizetést, ami miatt a hivatal pénztáraiban időnként sor alakul, amit tovább nehezíthet a nyári időszak szabadságolási időszaka. A rugalmas ügyintézés érdekében érdemes néhány lehetőséget megfontolni.
•Az értesítőkön érdemes leellenőrizni az érvényesség (splatnosť) határidejét, ehhez igazíthatják a befizetést.
•A sorok inkább a reggeli órákra jellemzőek, így lehetőség szerint érdemes később jönni.
•A személyes befizetésen kívül sokkal kényelmesebb fizetési forma lehet a banki átutalás, akár személyes, akár internetes változatban. Az értesítésen megtalálható az ehhez szükséges minden információ.
•Személyes befizetés esetén, de az év folyamán egyaránt, a hivatal alkalmazottjai tájékoztatást tudnak adni az esetleges elmaradásokról, ami későbbi kellemetlenségeket előzhet meg.
•A pénztárakban bankkártyával is lehetőség van fizetni, amennyiben ezt jelzik.
A városi hivatalon belül két éve működik a központi (akadálymenetes) ügyfélfogadó iroda a Klapka téren, ahol lehetőség nyílik egy helyen több ügyet kényelmesen elintézni. Az irodában a dokumentumok hitelesítése is adott a lehetőség. Ugyancsak bővült az elektronikus ügyintézés lehetősége is az elmúlt években, amellyel könnyebbé vált az intézés.
Az új informatikai rendszerre való átállás egy hosszabb folyamat, amelynek elsődleges célja a részletesebb és rugalmasabb adatkezelés, amely a lakosok számára is nagy részben elérhetővé válik. Jelentősen bővült az elmúlt két évben a város weboldalán megjelent adatok mennyisége, így a lakosok saját gépükről kaphatnak teljes betekintést.